OneLoveDesenMaiaFB

ONE LOVE, retreat pentru părinți și copii

Cu sufletul plin de bucurie, vă invit într-o tabără pentru părinți și copii, o tabără la care visez de vreo 2 ani și care, în sfârșit, a căpătat formă și se întâmplă. Probabil că a durat atât de mult pentru că trebuia să mă întâlnesc cu Loredana Caradimu, creatoarea Centrului Door și să constatăm că vrem să facem același lucru. Nimic nu este întâmplător și totul se întâmplă atunci când este momentul.

Așa că, dragi părinți și copii, cu mare drag și bucurie vă așteptăm înscrierile la …

ONE LOVE- RETREAT PENTRU PĂRINȚI ȘI COPII 

Când: 25-28 august 

Unde: Locul de desfășurare al taberei este la munte și va fi anunțat celor care sunt interesați.

Cost: 1150 lei650 lei/ 1 adult; 500 lei/ 1 copil. Include cazare și mic dejun și acces la toate atelierele și activitățile de mai sus, plus toate materialele folosite. Pentru al doilea copil se acordă o reducere de 15% din prețul pentru copil, iar pentru al doilea adult, reducerea este de 15% din prețul pentru adult. Pentru rezervare este necesară plata unui avans de 20% din suma totală. Data limită pentru înscrieri: 1 august. Locurile sunt limitate.

Detalii și înscriere: dor@centruldoor.com, 0747.497.133; lilik@yogapentrucopii.ro, 0724.305.803.

Mai jos, găsiți descrierea programului.

***

ONE LOVE – RETREAT PENTRU PĂRINȚI ȘI COPII

Când primim pentru prima oară copilul în brațe, simțim cum fericirea ne inundă. Ne simțim în al 9 lea CER!

Apoi ușor, ușor ne lăsăm copleșiți de griji, de rolurile multiple pe care le jucăm în viață și uităm să ne bucurăm, uităm de ce ne-am dorit atât de mult un copil. Pe de altă parte, ne petrecem timp “educând” copiii noștri după reguli în care nici noi nu credem sau pe care nu le înțelegem. Și din nou, uitam că cel mai important este să ne îmbrățișăm copiii, să le spunem povești, să ne jucăm împreună, să le arătăm cât de mult îi iubim. Pentru că iubirea, această minunată energie, este singura care contează, este singura care hrănește sufletul nostru și pe al lor, este singura “învățătură” care-i ajută să se dezvolte armonios.

Centrul DOOR și Lilik YOGA

vă propun o ocazie în care noi, părinții, să ne reconectam de la suflet la suflet cu copiii noștri. Ne vom bucura unii de alții în activități distractive și care ne ajuta să ne redescoperim unii altora frumusețea din interior. Ateliere de creativitate, mindfulness, yoga pentru copii, family yoga, aventuri cu zâne și alte povești sunt câteva din activitățile pe care vi le propunem pentru a ne bucura împreună.

Ziua 1 – JOI – CONSACRATĂ CUNOAȘTERII

Prezentare Program și Activitate de Armonizare. După cazare și cină, echipele (fiecare familie formează o echipă) sunt invitate să-și realizeze un steag și eșarfe personalizate cu numele și simbolul echipei, prin joc, mișcare și crafting. După ce se finalizează munca în echipă, va avea loc o prezentare a echipelor. Fiecare echipă își va prezenta intențiile cu care a venit și care este obiectivul pe care dorește să-l realizeze în acest retreat. De asemenea, echipele dau startul unui jurnal de tabără pe care îl vor împartăși cu grupul în momentele de relaxare.

Ziua 2 – VINERI – CONSACRATĂ “BUCURIEI”

Dimineața:  Mic dejun

Atelier Mandale. Pictăm mandale consacrate energiei BUCURIEI cu care dorim să lucrăm pe parcursul zilei. Fiecare familie va avea o planșă pe care o vor lucra împreună, copiii și părinții.

Atelier pentru părinți. Trezirea și vindecarea copilului interior.

Atelier de Yoga pentru copii. Ne punem ochelarii speciali, intrăm în Lumea Yoga și ne lăsăm imaginația liberă. Salutăm Soarele, inventăm povești și le traspunem în posturi yoga, dansăm și ne jucăm. Onorăm copilăria, dând posibilitatea copiilor să se simtă cu adevărat copii.

Mindfulness pentru părinți și copii. Exersăm conștiența momentului acum și aici.(Atelierul pentru părinți și atelierul de yoga pentru copii se desfășoară în paralel)

Prânz și odihnă

După-amiaza: 

Atelier despre spiritele naturii. Treasure HuntPărinți și copii lucrează în echipă pentru descoperirea comorii ascunse

Reconectare părinți și copii prin Atelier Family Yoga. Povești traduse în posturi de yoga, dans și jocuri în parteneriat, părinte-copil. Pentru un timp, părinții lasă seriozitatea la o parte și eliberează copilul interior.

Atelier de creativitate pentru întreaga familie. Lăsăm creativitatea să se manifeste, ne bucurăm împreună de culori, emoții și simbolurile BUCURIEI și pictăm sacoșe din pânză și tricouri pe care le luăm acasă pentru a ne aminti de momentele minunate trăite împreună.

Program de voie. 

Seara: Cina. Foc de tabără, cântăm și dansam, împărtășim emoțiile zilei.

Ziua 3 – SÂMBĂTĂ – CONSACRATĂ “IUBIRII”

 Atelier mandale. Vom picta mandale consacrate energiei IUBIRII cu care dorim să lucrăm pe parcursul zilei. Fiecare familie va avea o planșă pe care o vor lucra împreună, copiii și părinții.

Atelier de Yoga pentru copii. Ne punem ochelarii speciali, intrăm în Lumea Yoga și ne lăsăm imaginația liberă. Salutăm Soarele, inventăm povești și le traspunem în posturi yoga, dansăm și ne jucăm. Onorăm copilăria, dând posibilitatea copiilor să se simtă cu adevărat copii.

Atelier pentru părinți. Identificăm și vindecăm emoțiile nemanifestate, a tiparelor legate de a iubi și a fi iubit.

Mindfulness pentru părinți și copii. Exersăm conștiența momentului acum și aici.(Atelierul pentru părinți și atelierul de yoga pentru copii se desfășoară în paralel)

Prânz și odihnă.

După-amiaza: 

Atelier de creativitate pentru copii și părinți – Storytelling & creative drama. Împreună, copii și părinți scriu o poveste, apoi, după ce primesc câteva îndrumări despre cum se construiește o poveste, o pun în scenă.

Reconectare părinți și copii prin Atelier Family Yoga. Povești traduse în posturi de yoga, dans și jocuri în parteneriat, părinte-copil. Pentru un timp, părinții lasă seriozitatea la o parte și eliberează copilul interior la joacă.

 Jocuri de echipă în aer liber. Lăsăm liber spiritul ludic și ne jucăm împreună. Sărim cu sacul, sărim într-un picior, găsim obiecte, parașuta, etc

Program de voie. 

Seara: Cina Festivă. Foc de tabără, cântăm și dansăm, împărtășim emoțiile zilei.

Ziua 4 – DUMINICĂ- CONSACRATĂ “RECUNOȘTINȚEI”

Atelier Mandale. Vom picta mandale consacrate energiei RECUNOȘTINȚEI cu care dorim să lucrăm pe parcursul zilei. Fiecare familie va avea o planșă pe care o vor lucra împreună, copiii și părinții..

Meditație pentru a trimite lumină și iubire planetei Pământ. Cu toții trăim pe aceeași planetă, Terra este casa noastră pe care trebuie să o onorăm și să o iubim ca fiind parte din noi. Părinți și copii, împreună, îmbrățișăm copacii, le transmitem iubirea noastră și ne încărcăm cu iubire.

Copacul Familiei. Fiecare familie plantează un copac pe care-l poate vizita oricând și căruia îi poate transmite iubire în fiecare zi.

Discuții de grup despre experiența trăită în retreat. Fiecare echipă poate prezenta câteva înregistrări/însemnări din jurnalul video/foto/scris.

Prânz. Poze de grup. Îmbrățișări.

Despre organizatori:

Loredana Caradimu – CENTRUL DOOR centruldoor.com

După 20 ani de experiențe intense în domeniul comunicării, am început să simt că drumul meu se îndreaptă spre căutări în interiorul meu. În ultimii ani, am lucrat cu energia Reiki, am învățat semnificația Mandalelor, m-am inițiat în Terapia cu Îngeri și am simțit puterea iubirii în atelierele All Love cu Patrick Zeigler și profesorii români. Am înteles că, mai mult decât orice, suntem aici pe acest Pământ pentru propria noastră evoluție spirituală și modul în care ne manifestăm ca oameni are un impact semnificativ în viața noastră, dar și la nivel mai mare, la nivelul întregii planete. Așa că am lăsat în urmă ce am avut de lăsat, am luat ceea ce am învatat și m-am decis să merg mai departe, așa cum mi-a șoptit sufletul de ani buni.

Liliana Ionescu – Lilik YOGA 

În cei 15 ani de carieră jurnalistică în televiziune și presa scrisă, am vorbit despre frumusețea exterioară, despre trenduri în beauty și fashion. La un moment dat, am simțit că frumusețea experioară pălește în absența celei interioare, iar acela a fost momentul în care am ales să devin instructor de yoga pentru bebeluși, copii, adolescenți și familii și instructor Pilates. Am înțeles că, în afară de beneficiile fizice, yoga acționează la nivel psihic, emoțional și spiritual, iar copiii au nevoie să înțeleagă faptul că sunt mai mult decât un trup și o minte, ei sunt uniunea trup, minte, suflet. Cred cu tărie că generațiile actuale de copii sunt cele care pot aduce o schimbare la nivel profund, de aceea cred că yoga îi poate ajuta pe copii să vadă lumea diferit de cum o vedem noi. O lume frumoasă, bună, plină de bucurie și iubire. Copiii trebuie să învețe să fie, nu să aibă, și atunci au toate șansele să devină adulți sănătoși și fericiți.

 

AcroYogaArtes

De ce ar face copiii yoga?

•Pentru că este distractiv, în primul rând. Pentru că totul se desfășoară ca o poveste – fie o călătorie într-o țară îndepărtată, o zi printre animalele din junglă sau din pădure, o excursie pe munte sau la mare, o petrecere sau pur și simplu, o poveste inventată chiar de copii.

•Apoi pentru că Yoga pentru copii este practicată într-un mediu necompetitiv, în care toți copiii sunt acceptați și iubiți pentru ceea ce sunt. Nu există presiuni, fiecare lucrează în ritmului propriu, folosindu-se un limbaj accesibil, copiii învață să aibă o legătură armonioasă cu corpul lor, învață cum să se relaxeze, dar și cum să-și îmbunătățească capacitatea de concentrare.

•Copiii din ziua de azi trăiesc într-un mediu stresant, mereu ,,în viteză’’, competitiv. Această clasă oferă un moment de relaxare, ajută copiii să-și dezvolte încrederea în sine într-un mediu necompetitiv care pune accentul pe acceptare și întrajutorare.

•Prin postura, copiii își exersează corpul, se joacă, se conectează la un nivel mai profund cu sinele interior și dezvoltă o relație intimă cu lumea naturală din jurul lor.

•Prin exersarea fizică a posturilor copiii au șansa să experimenteze cu adevărat legatura esențială dintre universul format de lumea experioară și universul format de cea interioară

FamilyYogaMO4

Ce se mai întâmplă la orele mele de yoga pentru copii

Iubirea n-are vârstă, sex, culoare, religie, reguli și mai adăugați voi ce vreți. Iubirea se simte, nu se explică, motivează, argumentează … Iubirea vine din noi către noi și către ceilalți. Iubirea este. Pur și simplu. Chiar și în clasa mea de yoga pentru copii de la grădinița Montessori Echilibria.

El, 5 ani, blond ca spicul grâului, cu ochi albaștri ca cerul, cu un dinte din față lipsă, chestie ce-i sporește farmecul și-l face și mai irezistibil pentru colegele lui. Te privește direct în ochi, cu încredere, curiozitate și ușor superior, doar știe clar mai multe decât lasă să se vadă. Are pielea bronzată și-un ciuf de păr auriu îi cade mereu în ochi. Rebel, răzvrătit, testează limitele oricui. Îndrăgostit până peste urechi de …

… Ea, aproape 5 ani, brunetă, ochi negri ca 2 măsline, uneori, afișează un zâmbet larg și chicotitor, alteori, serioasă și cu privirea sfredelitoare. Are degete lungi și delicate, este subțire ca o trestie și cred că-i plac bulinele. Și culoarea roz :) Nu vrea să fie prima care “face bine”, doar face. Apoi, se întinde cât e de lungă pe saltea, ca o pisică la soare, și rămâne cu privirea pierdută undeva, între El și aerul din jurul Lui.

În timp ce le spun povestea, toți copiii mă privesc cu ochii mari și gura ușor întredeschisă. Cei doi sunt chiar în fața mea și le văd fiecare mișcare, fiecare gest. Se țin de mână. De fapt, El o ține delicat de mânuță și din când în când, îi atinge podul palmei cu buzele. Colegii lor nici nu mai există. Sunt doar ei și în generozitatea pe care ți-o dă iubirea, mă acceptă și pe mine cu povestea și explicațiile posturilor. Din când în când, însă, toate astea dispar din atenția Lui, se oprește din ce face și își întoarce privirea spre Ea. E topit. Efectiv, pare o înghețată ce se topește ușor, ușor sub razele soarelui. O soarbe din priviri. Îi șoptește la ureche el știe ce. Își pune brațul în jurul umerilor Ei delicați. Ea îi răspunde discret, cu priviri furate și zâmbete în colțul buzelor. Ascultă cu atenție ce-i spune și răspunde alintat. Nu-l bagă în seamă deloc, apoi, brusc, se întoarce spre El zâmbind, iar fățuca lui bronzată se luminează. Împreună, par a fi un glob de lumină ce aruncă scântei strălucitoare în toată camera. Sunt atât de frumoși și de sinceri, de necomplicați și direcți, atât de natural își exprimă sentimentele, încât abia aștept să ajung acasă să-l văd, să-l simt, să-l ating pe El.

***

Iubirea este în aerul pe care-l respirăm. În soarele care ne deschide ochii dimineața, în iarba pe care călcăm cu picioarele goale, în zborul fluturilor și-n petalele florilor. În adierea răcoroasă a dimineții și-n furtuna cu tunete și fulgere ce brăzdează cerul la asfințit, în picăturile de ploaie și-n mirosul de asfalt ud. În guduratul unui cățel și-n gândăceii roșii cu 2 buline negre pe spate, în rochița rândunicii și-n maci, în pământul răscolit de pe câmpuri. În aroma cafelei de dimineață și-a ouălor ochișoare. În cireșele agățate la ureche și-n mustățile motanilor. În inimile noastre de adulți stresați și ocupați, deși, de multe ori, ne întrebăm pe unde naiba s-a ascuns. În privirile copiilor și-n gesturile lor simple, venite direct din suflet.

Love is all there is. Totul este iubire.