AcroYogaArtes

De ce ar face copiii yoga?

•Pentru că este distractiv, în primul rând. Pentru că totul se desfășoară ca o poveste – fie o călătorie într-o țară îndepărtată, o zi printre animalele din junglă sau din pădure, o excursie pe munte sau la mare, o petrecere sau pur și simplu, o poveste inventată chiar de copii.

•Apoi pentru că Yoga pentru copii este practicată într-un mediu necompetitiv, în care toți copiii sunt acceptați și iubiți pentru ceea ce sunt. Nu există presiuni, fiecare lucrează în ritmului propriu, folosindu-se un limbaj accesibil, copiii învață să aibă o legătură armonioasă cu corpul lor, învață cum să se relaxeze, dar și cum să-și îmbunătățească capacitatea de concentrare.

•Copiii din ziua de azi trăiesc într-un mediu stresant, mereu ,,în viteză’’, competitiv. Această clasă oferă un moment de relaxare, ajută copiii să-și dezvolte încrederea în sine într-un mediu necompetitiv care pune accentul pe acceptare și întrajutorare.

•Prin postura, copiii își exersează corpul, se joacă, se conectează la un nivel mai profund cu sinele interior și dezvoltă o relație intimă cu lumea naturală din jurul lor.

•Prin exersarea fizică a posturilor copiii au șansa să experimenteze cu adevărat legatura esențială dintre universul format de lumea experioară și universul format de cea interioară

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *